wouter
Wouter van Lier
  • 42 years old
  • Date of birth: Aug 21, 1973
  • Date of passing: Sep 7, 2015
  • Place of passing:
    San Francisco, California, United States

In loving memory of our dear Wouter whose tragic death has shocked us all.

Wouter was a warm, caring, extremely energetic and above all very positive person. He seized every opportunity to bring joy to life and made sure to create a party out of every single day.

He was deeply connected to the people who crossed his path and to our planet. By living his life like he did he changed so many lives.

This memorial site is for everybody who wishes to share, cherish and express their feelings, photo's and memories (in English or Dutch).

If you wish to express your condolences by for instance giving flowers, the family of Wouter has indicated that instead of gifts and flowers that whither away, they would very much appreciate that in honour and thought of Wouter you make a donation to Friends of the Urban Forest through the following link:

https://www.youcaring.com/woutervanlier

 

  

The proper function of man is to live, not to exist.
I shall not waste my days in trying to prolong them. 
I shall use my time.

 -  Jack London - 

 

 

 

 

 

Memorial Tributes
This tribute was added by Norbert Hendriks on 21st August 2017

"Wouter, topgosur, ik denk aan je, maak er een mooi feestje van daarboven. N"

This tribute was added by Daphne Linthorst on 7th September 2016

"Forever missed (& beloved) geldt zeker voor jou Wout! Maar gelukkig is je positieve spirit nog altijd bij ons en hoor ik je nu heel hard schateren. xx"

This tribute was added by Norbert Hendriks on 21st August 2016

"Wouter, gosur! Have a good one daarboven. Ik mis je maar draag je uplifting spirit blijvend met me mee. Ik zal er eentje op je drinken vandaag. Sterkte voor je liefste Isabelle en naasten vandaag. Liefs, Nop"

This tribute was added by Rinze van Minnen on 17th December 2015

"Beste naasten van Wouter,

Het treurige nieuws zijn overlijden bereikte mij toevallig pas afgelopen week. Ik kende hem als een leuke (oud-)collega van Baker. We zijn ongeveer tegelijk weggegaan daar en hebben elkaar bij gelegenheid nog wel eens gesproken. We waren dus niet 'close' maar, voor wat het waard is, het nieuws raakte me in het bijzonder omdat mijn vrouw en ik enkele weken voor ons huwelijk een van onze getuigen zijn verloren door een verdrinkingsongeluk. De lang voortdurende pijn, verdriet en bewonderenswaardige dapperheid van met name familie en geliefden, daar kan ik me helaas zonder moeite direct een voorstelling bij maken.

Veel sterkte en houd de herinnering positief en levend, juist met de komende feestdagen.

Met veel medeleven van veraf,

Rinze van Minnen"

This tribute was added by Daan Bendel on 7th November 2015

"Hi Wouter, wat een enorme schok. Dank voor de mooie tijd in Amsterdam en in San Francisco die ik met jou heb mogen mee maken. Ik hoop dat vele mensen jouw recente werkzaamheden in de US en in de rest van de wereld gaan voortzetten. Isabelle en familie heel veel sterkte toegewenst."

This tribute was added by Steven de Clercq on 5th October 2015

"Toespraak Steven tijdens de herdenking

Lieve Isabelle, Ellen, Liliane, familie en vrienden van Wouter
De voorgaande sprekers hebben op een prachtige manier Wouter als vriend en familie man belicht. Graag wil ik als schoonvader en vriend iets zeggen over de zakelijke kant van Wouter, want naast het play hard was er ook het work hard van Wouter.

Wouter werkte bij Clifford, Spigthoff, Ahold en daarna bij Baker & McKenzie. Zijn baas Mike Jansen van Baker is vandaag helaas verhinderd maar hij gaf mij een inkijkje in keuken van het werkend leven van Wouter:
Zo vrolijk en levenslustig als Wouter  buiten kantoor was, zo precies en nauwgezet was hij in zijn werk. Hij hield niet van vroeg beginnen. Daar stond tegenover dat hij regelmatig een halve of hele nacht doorwerkte. Hij maakte zijn werk altijd af en was een perfectionist. Die eigenschappen  waren voor zijn medewerkers niet altijd gemakkelijk. Het duurde wel eens tot laat in de avond voordat Wouter de stukken van een stagiaire had doorgelezen. Pech voor de stagiaire. Hij was een rechtvaardige maar veeleisende en strenge mentor voor de stagiaires. Een tough cookie.
Mike gaf ook aan dat Wouter zeer commercieel was. Hij werkte veel voor een klant die uit het niets op de meest verschrikkelijke manier kon gaan schelden en tieren. Wouter bleef altijd onverstoorbaar en beleefd. Soms tartte Wouter het lot door deze klant na een tirade meteen terug te bellen om te zeggen dat hij nog iets vergeten was te vragen. De klant vond dat dan zo mooi dat ze vervolgens schaterlachend aan de telefoon zaten. Deze klant had ondanks zijn niet altijd prettige gedrag, groot respect voor Wouter en zijn juridische kwaliteiten.
Graag citeer ik Mike: “Wouter was een zondagskind. Hoe zo is hem dit overkomen? Hij leefde in het hier en nu. Je wist eigenlijk instinctief dat er een moment zou komen dat hij verder zou gaan. Dat neemt niet weg dat hij altijd heel erg betrokken was bij zijn omgeving en dat de warme band met hem altijd is gebleven. Ik bewaar mooie herinneringen aan Wouter,  het was een voorrecht hem te kennen.”

Toen Wouter zich in 2008 aan het voorbereiden was op het partnership bij BakerMcKenzie vroeg hij mij om mee te denken over zijn businessplan en vertrouwde mij zijn assesment toe.
Een paar quotes uit de assessment die de zakenman Wouter typeren zijn:
● Een gedreven en brede vakman, hij combineert kennis met persoonlijke charme en overtuigingskracht.
● Hij ziet zichzelf als lid van een keurkorps: Nobless Oblige.
● Een onafhankelijke geest: hij zet een eigen koers uit.  

Het was leuk om deze mooie en herkenbare woorden over Wouter te lezen en met hem te bepreken, maar niet meer dan dat want Wouter droomde van een betere duurzame wereld waar hij een bijdrage aan wilde leveren. Zijn werk als advocaat  bij Baker paste niet bij die droom en hij besloot daarom zijn veelbelovende carrière af te breken. Illustrerend voor de grootsheid van zijn droom is de volgende mail uit december 2008 van Wouter aan zijn zusje Liliane. Ik heb het wat ingekort want Wouter kon uitgebreid schrijven:
Ik heb de teerling geworpen en tegen Mike gezegd dat ik toch een ander toekomstplan heb met mezelf dan de komende jaren hier partner te zijn. Ik ben er erg blij mee en zie enorm uit naar de toekomst! Nu nog Obama en dan gaan we de wereld redden.

Na zijn moedige en bewuste keuze vertrokken Bel en Wout naar San Francisco, de bakermat van duurzaamheid en van oudsher de plek waar het vrije denken gewaardeerd wordt. Wouter ging als tussenstap aan de slag in de trust wereld en bouwde een uitgebreid zakelijk netwerk op. Eind vorig jaar besloot Wouter om zijn droom werkelijkheid te laten worden: het werken aan een duurzamere wereld. Hij had een aantal klanten waaronder Protix, een onderneming, gespecialiseerd in de productie van insecten op basis van biomassa met als output hoge kwaliteit eiwitten en vetten. Kees Aarts- CEO van de onderneming- typeerde Wouter als volgt: “Als iemand in staat zou zijn om de Jeroen Pauw van de duurzaamheid te worden, een gastheer, connector en kennisrijke man die stakeholders aan tafel zou hebben gekregen voor interviews en debatten rondom de verduurzaming van onze planeet dan was Wouter het geweest. “
De klik tussen Kees en Wouter kwam o.a. door uitspraken als "Fantastisch toch,  dat moeten we gewoon doen".

Wouter had niet alleen groot zakelijk netwerk, samen hadden Bel en Wout een geweldige vriendenkring op in San Francisco. Wij hebben met veel goede vrienden de afgelopen week gehuild en uitgebreid gesproken. Zij waren dankbaar voor de vriendschap van Wouter.
Wouter maakte echt contact met de mensen die hij ontmoette en met de wereld waarin hij leefde. Volgens Ellen had Wouter dat talent om echt contact te maken van zijn vader Arnie.

Als duurzame man genoot Wouter ook van de natuur. Vorig jaar in Lake Tahoe liepen we over een Indian trail. Wouter sprak over de voor hem voelbare energie van de indianen en de pioniers, de autochtone bewoners en de nieuwkomers die elkaar zeker in het begin respectvol tegemoet zijn getreden. Een manier waarop ook Wouter zijn medemens tegemoet trad.
Op een dag kwam Wouter helemaal blij en opgewonden thuis, “ Bel, Bel, ik heb een echte Indiaan gesproken. Zijn naam was Walela en dat  betekent Free Spirit”.  Wout had weer soulmate ontmoet, hij was zelf een Free Spirit, dat bleek ook uit zijn assessment. Bij een Free spirit hoort passie, dat is niet alleen het volgen van een droom, maar ook alle consequenties daarvan aanvaarden. Free Spirit betekent ook leven in het nu en koers houden bij tegenslagen.
We nemen afscheid van Wouter, maar zijn gedachtegoed zal ons blijven inspireren. Laten we die inspiratie vasthouden en moge daarmee de betere wereld waar Wouter van droomde ook werkelijkheid worden.

Lieve allemaal. Namens beide families dank ik jullie dat jullie hier naar de Zuiderkerk gekomen zijn om met ons het leven van Wouter te herdenken. Wij hebben de steun van jullie de afgelopen weken gevoeld, in San Francisco en toen we weer thuis waren. De vele lieve berichtjes, kaartjes, bloemen, een arm om de schouder waren een geweldige troost.
Wij weten dat we nog een zware tijd voor de boeg hebben en hopen dat we af en toe nog een keer tegen jullie aan mogen leunen, om met een lach en een traan samen herinneringen op te halen aan onze Wouter, een fantastisch mooie man die we nooit zullen vergeten.
Dank jullie wel."

This tribute was added by Merijn Wegdam on 28th September 2015

"Toespraak Merijn op de herdenking:

Hé Wout!

Wat maak je ons nou? Zomaar in één keer ertussen uit piepen, dat is toch helemaal niet jouw stijl? Jij bent altijd the last man standing op iedere gelegenheid. Het geeft wel aan dat dit helemaal niet jouw plan was, dit had gewoon nooit mogen gebeuren. Jij wilde samen met Bel gezellig oud worden. Jij had grote plannen, de wereld beter maken. Green technology, innovatie, met een positieve instelling de wereld beter kunnen maken, daar geloofde jij in. Je was bezig met een stappenplan, waarbij je net de volgende grote stap had genomen door je baan op te zeggen bij het Trust kantoor. Maar het echte werk moest nog gaan beginnen.

Onze vriendschap is geboren uit de onderlinge vriendschap tussen onze vrouwen, maar het werd al snel onze eigen vriendschap. Brainstormen over when the Beegees meets the Wildbunch, de mooie feestjes, grappen over mijn Bert en Ernie kleding, vuurpijlen afsteken op onze binnentuin in Amsterdam, een biertje, een boppie, altijd plezier, maar ook altijd een avond met inhoud.

Een vriendschap met de dames erbij die alleen maar sterker werd, want 2+2 was minstens 5, samen zijn gaf energie. Kritisch en eerlijk naar elkaar zijn, heel hard lachen, praten over de toekomst, het verschil willen maken.

Ik heb voornamelijk heel veel plezier met je gehad. Je ellelange verhalen kon ik zo van genieten, je gramaticale volzinnen die maar niet leken te eindigen. Altijd een komma, nooit een punt. Regelmatig een afslagje nemen, maar altijd weer terugkomen op de hoofdweg. Tenzij de alcohol of het boppie zijn werk had gedaan, dan raakte zélfs jij wel eens verdwaald in je eigen verhaal! De mooiste Leienaar die ik ooit heb en zal ontmoeten.

Waar jij woonde, daar hing deze poster van Trainspotting met onder andere de volgende tekst erop van John Hodge
Choose a job.
Choose a career.
Choose a family.
Choose your friends.
Choose your future.
Choose life.

Uren konden we enthousiast ouwehoeren over wat deze teksten betekenden voor ons, het was een ‘way of life’. Zoals Nicolien vorige week tegen me zei: ‘Jij en Wout, jullie komen van dezelfde planeet.’  Laat ik eens inzoomen op die tekst.

Choose a job.
Je ging rechten studeren in Leiden en je kreeg een mooie baan bij Clifford en later bijBaker en Mc Kenzie.

Choose a career.
Dat je bij een gerenommeerd advocatenkantoor werkte betekende niet automatisch dat dit ook je carrièrepad zou worden. Heel bewust heb je je baan opgezegd om samen met Bel naar San Francisco te verhuizen. Waarom? Californie is the place to be als het gaat om groen, duurzaamheid en out of the box denken. En zoals jij het zei toen we langskwamen: Het is hier SÚUPERMOOI. En om dat nog eens te benadrukken altijd daarna nog eens in vraagvorm: Ja, toch? Het is hier toch SÚUPERMOOI?

Choose a family.
Jouw keuze voor Bel was een schot in de roos. The Crazy Dutch is jullie bijnaam in Amerika. Wat een superkoppel, waar jullie zijn is er feestvreugde. Zelf kom je uit een warm nest, maar ook met de keuze voor Bel kreeg je er een geweldige familie bij die allemaal gek op je zijn. De Prodent tandpasta familie noemen Jaco en ik de familie van Bel altijd. Alleen maar mooie, stralende, maar ook hele lieve, warme mensen.

Choose your friends.
Jij hebt een mooie diverse groep aan vrienden om je heen verzameld. Nee, geen 13 in dozijn, allemaal persoonlijkheden met wie je verschillende interesses deelde. Ook in Amerika hebben jij en Bel bewust energie erin gestoken om een sociaal leven op te bouwen met locals. Met succes hebben jullie daar een fantastische vriendenkring opgebouwd, die niet second best is, maar bestaat uit echte vrienden. Dat bleek ook afgelopen periode wel.

Choose your future.
Als iemand hier een voorbeeld van is dan ben jij dat wel, samen met Bel. Niet het begane pad bewandelen, maar het roer durven omgooien, het onbekende tegemoet gaan, en daadwerkelijk zelf richting geven aan je leven. Los van al de lol die we gehad hebben vond ik dat echt uniek aan jou/jullie, want dat is geen makkelijke weg. Hier hebben we regelmatig over gesproken, ook samen met Bel en Jaco erbij. Dit waren hele pure en soms kritische gesprekken, waarbij ook de moeilijke onderwerpen niet gemeden werden. Dit heeft voor verdieping in onze relatie gezorgd, gebaseerd op wederzijds respect. Vriendschap met jou, dat geldt ongetwijfeld ook voor alle aanwezigen hier, was oprecht, puur en zoals jij simpelweg zou verwoorden: ‘SÚUPERMOOI”.Ja! Ja toch?

De tekst op de poster eindigt in koeienletters met: CHOOSE LIFE!
Hier komt alles bij elkaar, de samenvatting van alles, hier eindigden onze smsjes vaak mee, Choose life!  Daar was jij het levende voorbeeld van. Positief in het leven staan, alles eruit halen wat erin zit, je hebt geen druppel van het leven gemorst. Je hebt gefeest en genoten voor 10, samen met Bel! Altijd een brede grijns op je gezicht. Ik heb deze poster nu thuis hangen, als mooie herinnering aan jou, je uniek positieve instelling en als ode aan deze ‘way of life’.

Drie maanden geleden kwamen we eindelijk bij jullie langs op bezoek in San Francisco. Met Wiki Wout op pad, geweldig. Je hoeft bij jou maar een beetje interesse te tonen en daar ga je, de hele dag door op de praatstoel, over de geschiedenis, de invloeden van verschillende volkeren en hun religies, het milieu, de politiek of gewoon een wist je datje, heerlijk! De passie warmee je het vertelde, daar deed ik het altijd om, onthouden kon ik het toch niet. Het programma liet niets te wensen over. We schreeuwden het met z’n vieren letterlijk uit van geluk toen we in de Jeep door Californie reden met de ramen open en keihard meezongen met de muziek. Geluk, omdat het leven ons toelachte en het zo fantastisch was.  Met een vol gevoel gingen wij naar huis; verzadigd van goede gesprekken, nagenietend van alle grappen en indrukken die we hadden opgedaan. Zo gelukkig als we toen waren, zo ongelukkig zijn we nu.

Wout, nu geen komma’s meer van jou, maar een harde punt. Het sprookje tussen Wouter en Bel is plotseling afgelopen. Hoe is het mogelijk, het kan niet waar zijn? Er is een leegte, een intens verdriet en het doet pijn, heel erg pijn. Een grote open wond die moet gaan helen, maar die voor altijd een heel lelijk litteken zal achterlaten. Niet te bevatten. Want, Wout, jouw glans, je kinderlijk enthousiasme, je oneindige energie en je humor kunnen niet gemist worden, niet door ons, maar zeker niet door Bel en beide families.  

Vlak voordat we naar SF kwamen stuurde jij me het boekje op “Who moved my cheese?”. Dit is een boekje wat gaat over hoe mensen omgaan met veranderingen in hun leven. Dat hebben we uitvoerig besproken, juist omdat jij net je baan baan had opgezegd. Wout, the cheese has been moved. Dit is alleen het enige stuk kaas wat nooit verplaatst had mogen worden. Wij moeten hier allemaal mee dealen, hoeveel pijn het ook doet. Dus we weten wat we moeten doen, hoe weinig zin we er ook in hebben.

Met een opgeheven hoofd en met alleen maar plezierige herinneringen wil ik, en ongetwijfeld ook alle aanwezigen hier je bedanken voor de bijzondere vriendschap. Ik zal straks op mooie momenten op jou toosten en op het leven, waar jij zo van genoot.

Ik zal je niet vergeten, vriend.


Nog één komma dan, hé, in de stijl van Wouter, we zitten hier toch maar met een intiem gezelschap, dat kan wel. Ik wil graag een aspect bespreken wat in mijn ogen onderbelicht is en wat ik jullie toch niet wil onthouden.

Wie van jullie weet dat Wouter half Surinamer is? Steek je hand graag op als je dit wist. Ah zo’n 30%. Voor de andere 70% die dit niet wisten voorspel ik dat een heleboel kwartjes de komende tijd nog op zijn plaats gaan vallen.

Opstaan en aankleden zijn niet echt Wouter zijn sterke punten. Wij hadden in Langweer afgesproken, maar Wout had het de avond ervoor nogal bont gemaakt en stond dus niet graag vroeg op. Hierdoor kwamen Bel en Wout ruim te laat. Jacomijn vroeg hoe Bel daar mee omging: Bel had gezegd dat ze pissed was en hem voor straf de silence treatment had gegeven onderweg. Dat betekent dat ze onderweg dus niets tegen Wouter had gezegd als punishment. Ik stelde toevallig aan Wout die dag dezelfde vraag, joh wat vind Bel er nou van dat jij het dan veel te bont maakt waardoor jullie veel te laat zijn. Wout antwoordde: Oh nee, Bel is daar helemaal fine mee, Bel is echt zo SUPERrelax, echt chill. Tot zover de gewenste uitwerking van een silence treatment bij een half Surinamer.

Jacomijn zei laatst dat ze bewondering voor had voor Bel, hoe ze Wout altijd zo in zijn waarde kon laten en altijd maar dat geduld op wist te brengen. Waarop ik antwoordde; Ja, vraag dat eens aan haar, daar kan jij nog wat van leren! Ik geloof dat je zo van hem hield dat je dit gewoon voor lief nam. Het mooie was dat Wout nooit haast had en dus alle tijd had om met iedereen een praatje te maken, waardoor hij door iedereen gekend en geliefd was.

Onlangs liepen Wouter en Bel nog de triatlon. Bel had Wout 2 x ingehaald tijdens de race terwijl Wout 5 minuten eerder was vertrokken. Bel begreep niet waarom hij geen betere tijd had neergezet. Toen gingen ze samen de tijden online bekijken en analyseren. Bel deed net als de rest van het deelnemersveld gemiddeld vier minuten over het omkleden, bleek dat Wouter hier 7 en halve minuut over deed. Daarnaast moest Wouter nodig plassen halverwege de race. Terwijl hij door de bossen rende is hij tevergeefs op zoek gegaan naar een wc, om vervolgens alsnog tegen een boom te gaan plassen…Kostte hem in totaal bijna 10 minuten….

Laten we dit soort mooie verhalen over Wouter aan elkaar blijven vertellen."

This tribute was added by Charlotte van Doremalen-Oster on 26th September 2015

"Lieve Bel en familie van Wouter,

De afgelopen weken, na het horen wat het verschrikkelijke nieuws kwam er telkens weer 1 iets bij mij naar boven; Wouter zijn aanstekelijke brede lach en zijn heerlijke positieve blik op het leven. Wat hebben we samen met Amanda ontzettend veel (nacht) plezier gehad in het Amsterdamse. Van de door Wouter georganiseerde feesten op mooie locaties, tot late avonden kletsen en lachen ergens bij iemand thuis. Die herinneringen zullen we altijd bij ons dragen.

Heel veel sterkte.
Charlotte & Tony"

This tribute was added by joke van wijlen on 25th September 2015

"Lieve Bel en familie,
Sinds het overlijden van Wouter zijn jullie niet meer uit mijn gedachten. Woorden schieten te kort bij zo'n verlies. Weet dat er vele vrienden om jullie heen staan en dat je dan letterlijk en figuurlijk niet om kunt vallen.Ik wens jullie heel veel moed en kracht voor die momenten dat het verlies zo intens voelbaar zal zijn. Liefs, ook namens Henk,
Joke van Wijlen (Jacomijns moeder)"

This tribute was added by Joost Gelderman on 25th September 2015

"Lieve Bel en familie,

Zo verschrikkelijk, oneerlijk en niet te bevatten.
Jullie hadden nog zo veel mooie herinneringen moeten maken samen. Het is al vaak gezegd en geschreven, maar wat een mooi, integer en positief mens was Wout. Dat staat voor altijd bij. Zijn lach, zo groot, oprecht en aanstekelijk. Een intens gemis.

We leven enorm met jullie mee.

Heel veel liefs en sterkte, Joost en Vera"

This tribute was added by Karlijn Avd on 24th September 2015

"Lieve Isabelle,

Woorden schieten te kort. Wat een enorm verlies en gemis voor mensen in Nederland, California en met name voor jou, Wouter's familie en vrienden. Jullie waren duidelijk zo happy samen in San Francisco, genietend van de stad en het avontuur op de scooter en fiets door de stad, zwemmen in het aquatic park, hardlopen, grenzen verleggen in Lake Tahoe.  
We hebben goede herinneringen aan onze lunch dates in the Marina en Noa Valley. Het voelt speciaal om Wouter een paar keer ontmoet te hebben en jullie enthusiasme voor het leven, positieve energie en plannen en dromen te hebben meegemaakt.  
Mochten we je in San Francisco met iets kunnen helpen, of vergezellen of ook maar iets voor je kunnen beteken of wat voor manier dan ook, we zijn een email/belletje van je vandaan.  Heel veel liefs, Marc (650-8045550) & Karlijn (650-8478705)"

This tribute was added by Amanda Jongsma on 22nd September 2015

"Lieve Bel en familie,

We kunnen het nog niet geloven dat Wouter er niet meer is en het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat de werkelijkheid inzinkt. Wouter heeft er aan bijgedragen dat wij elkaar ooit vonden in Leiden en heeft sindsdien altijd een belangrijke rol in ons leven gehad.

We zijn blij dat we jullie hebben kunnen opzoeken in San Francisco en koesteren dierbare herinneringen aan dat lange weekend dat zo briljant werd afgesloten in Nick's Cove.

We zullen altijd met veel vreugde en een grote glimlach terugdenken aan onze dierbare vriend en we vinden troost in de vele plekken in Amsterdam die door een herinnering aan Wouter worden gesierd.

Veel sterkte en liefs,

Tho en Amanda"

This tribute was added by mady storm de grave on 22nd September 2015

"Lieve Isabelle, Er is een donderwolk in je leven gekomen, maar ik hoop innig dat je de kracht vindt de zon, namelijk de liefdevolle en mooie herinneringen aan Wouter, in je leven terug te vinden.Veel liefs Mady Storm de Grave.
Naast de bijna roekeloze levensgenieter herinner ik mij Wouter ook als verstandige raadgever voor zijn vrienden. Gerlach Storm de Grave."

This tribute was added by Paul van Hooft on 22nd September 2015

"lieve Isabelle,

Niets en niemand kan jouw intense verdriet navoelen. De grote groep van mensen om je heen draagt je verder. Ik hoop dat ik, op enige afstand, ook tot die grote groep mag behoren."

This tribute was added by Mark Brounen on 22nd September 2015

"Lieve Wouter,

Ik kende je natuurlijk al uit Leiden, maar onze vriendschap begon eigenlijk pas echt te bloeien toen we samen bij de Clifster werkten. Je had zo’n prachtige, oude maar door door en karakteristieke Vespa PK50 Automatico. En die vond ik zo mooi. En dat wist je ook. En toen je hem op Marktplaats voor veel geld kon verkopen.Verkocht je hem meteen voor een vriendenprijs aan mij. Omdat je wist hoe blij ik daar van zou worden en je me dat gewoon gunde. Dat tekent je.

Menig mooie avond hebben we meegemaakt. Met al jouw energie en blijheid. En op een dag besloten we om samen feestjes te gaan organiseren. Gewoon voor de lol, omdat ons dat leuk leek. Dus gingen we er voor. Samen met Norbert. En we zetten het gewoon neer. Zonder relevante ervaring, maar er gewoon voor gaan. Een stuk of 15 werden het er. We begonnen klein en op het eind waren het ‘feestjes’ voor ruim 800 man. Ik weet nog goed hoe we halverwege de avond een mooi plekje zochten ergens in de coulissen. Of op een ander plekje, waar je als gast niet kon komen, maar waar wij wel konden zien hoe iedereen in het feestgedruis stond te genieten. En dan namen we samen even de avond door. Maar ook de belangrijke dingen in het leven. Dat je je leven te kort is om je teveel bezig te houden met zaken die je niet gelukkig maken. En je dus maar beter kan zorgen dat je je hart volgt en je passie. Dat momentje hadden we iedere Eindelijk.editie. Daar maakten we even tijd voor. Die momentjes van even samen tijd voor elkaar maken zullen me altijd bijblijven.

Niet alleen genieten vond je belangrijk. ook de wereld (een klein beetje) beter maken. Ik heb altijd bewonderd hoe je een corporate carrière vaarwel heb gezegd en gekozen hebt voor je passie. Niet alleen om zelf gelukkiger te worden. Maar ook voor anderen de wereld te verbeteren.

En dan heb je nog de befaamde afters op de Bats and Butterflies. Waar iedereen welkom was! Met onze handen in de zij toekijken hoe een paar jongetjes voor wat peso’s onze stoere Jeep met toch niet zo’n stoere 4x4 aandrijving uit het Mexicaanse strand bevrijden. Een verblijf in Puerto Escondido dat 3 dagen zou duren. Maar iedere ochtend keken we elkaar aan en liepen naar de receptie om te melden dat we nog een nachtje bleven. 8 dagen later en een extra vlucht erbij omdat we anders de terugvlucht uit Mexico Stad niet meer redden namen we afscheid van dat goddelijke paradijs.  Samen klussen aan ons bootje - de Puerto Escondido. 2 ‘Leienaren' met 4 linkerhanden.  Maar oh zulke mooie zomeravonden genieten van de Amsterdamse grachten. Genieten dat heb je gedaan.  

Jouw leven bleek helaas veel te kort voor alle mooie dingen die je van plan was. Een schrale troost, maar je hebt er alles uitgehaald wat er in zat. En nog veel meer dan dat. Rust zacht lieve Wouter. Ik zal je missen. Ik kan er zaterdag helaas niet bij zijn om je leven te vieren. Oh man, wat zal dat een feest worden. Maar ik zal met heel mijn katholieke hart een kaarsje voor je opsteken in San Sebastian en nogmaals denken aan en danken voor alle mooie momenten die ik met je heb mogen mee maken. En Bel heel veel sterkte met het missen van deze paradijsvogel. Weet dat je er niet alleen voor staat.

Mark"

This tribute was added by Carel Insinger on 21st September 2015

"Heel veel sterkte Isabel, wat verschrikkelijk en onherroepelijk. De wereld is er een stuk bleker door geworden. Veel liefs, Carel Insinger"

This tribute was added by Tjepco Van Voorst Vader on 20th September 2015

"Wouter was een buitengewoon enthousiaste, vrolijke en collegiale kantoorgenoot in onze Clifford Chance dagen. Een van die uiterst prettige collega's die je altijd graag weer tegenkomt. Aan Wouter denkend echoën zijn stem en besmettelijke lach onmiddellijk na in het hoofd. Met veel plezier samengewerkt en gefeest. Onwaarschijnlijk droevig dit plotselinge bizarre bericht.  Heel veel sterkte gewenst aan degenen die hem uit hun nabijheid moeten missen."

This tribute was added by Sophie Gelderman on 20th September 2015

"Lieve Bel en lieve familie,

Wout was de meest positieve persoon met een aanstekelijke lach, die hij altijd goed kon laten horen. Hij droeg Bel op handen, een mooi mens die veel te vroeg is gegaan.
De keren dat we met elkaar in Amsterdam in de kroeg hebben gedronken, zijn om nooit te vergeten... Met Wout en Bel in de buurt gebeurde er altijd iets geks!

Helaas is er geen tijd meer om Wouter beter te leren kennen, maar lieve Bel we houden hem levend door mooie verhalen en herinneringen.

Veel liefs Sophie"

This tribute was added by Daan Heijbroek on 19th September 2015

"Wouter was zichtbaar de inspiratie voor mijn nichtje Bel. Een muze, maar dan mannelijk. Een echte man, een onwaarschijnlijke bron van vrolijkheid, vol inspiratie en mooie plannen. Zo iemand waar je stiekem jaloers op bent omdat hij wel groot denkt.

Wij zullen hem vreselijk missen als familielid. Bel, alle sterkte, hou zijn herinnering levend en keep your chin up!

Liefs,

Je neef Daan namens Rosanne, Boele en Elfie"

This tribute was added by Wouter Derksen on 19th September 2015

"Lieve Bel,

Wat een ongelofelijk, oneerlijk en intens verdrietig nieuws is dit! Ik wens jou en je familie alle kracht en liefde toe die jullie nodig hebben.
Ik ben in gedachten bij je...!

Liefs Wouter"

This tribute was added by Sanne Rosenbaum on 18th September 2015

"Lieve Bel en familie,
Verbijsterd en geschokt waren we toen we het intens verdrietige bericht over Wouter hoorden. Wat een klap, een bizarre gebeurtenis en een intens verdriet. We leven heel erg met jullie mee, Wat zal het gemis immens groot zijn. We wensen jullie alle sterkte toe.
Veel liefs, Sanne en Roderik"

This tribute was added by Jan-Hein Reeringh on 17th September 2015

"Beste Wouter,
Moge je zacht rusten, of eigenlijk het tegenovergestelde, en moge je vrienden en familie het goede van jou behouden. Ik zal i.i.g. een paar mooie herinneringen, en eentje in het bijzonder, in leven houden.
Groet, hug, JH"

This tribute was added by Mary Pynes on 17th September 2015

"Isabelle,

My husband and I knew Wouter through my brother, Tim.  The stories I heard always made me smile and laugh.  We looked forward to your visit in a few weeks but sadly that day will not come.  

There is no doubt Wouter loved life and his joy and happiness was contagious.  

We grieve the loss of such a wonderful person but we are also thankful that so many people had the opportunity to know Wouter.  I can only hope everyone who experienced Wouter's love for life will keep that passion alive...the world can only get better!

You and your family are in our thoughts and prayers daily.  God Bless.

Ryan and Mary Kate Pynes

Isaiah 41:10 "..fear not, for I am with you; be not dismayed, for I am your God; I will strengthen you, I will help you, I will uphold you with my righteous right hand."

“We are all visitors to this time, this place. We are just passing through. Our purpose here is to observe, to learn, to grow, to LOVE… and then we return home.” – Australian Aboriginal Proverb"

This tribute was added by Familie Bax on 17th September 2015

"We wensen Isabel en de moeder van Wouter heel veel sterkte bij dit vreselijke verlies.

De ouders van Menno"

This tribute was added by Guydo Reyneveld on 16th September 2015

"Lieve Isabel en familie,

Iedereen heeft verloren door het verlies van Wouter.  Een ongekende bron van positiviteit, enthousiasme en plezier zal worden gemist door velen, maar vooral door jullie.

Ik wens jullie dan ook veel sterkte toe,

Guydo"

This tribute was added by maarten derksen on 16th September 2015

"Wout,

Nooit had ik gedacht via dit forum met je te corresponderen; heel erg onwerkelijk.

Zoals we wel vaker deden op de vrijdagmiddag, werd er met een close groepje vrienden uitbegreid gesproken over belangrijke, maar vooral hele onbelangrijke, zaken. E-mail en onze "whats app" met z'n vijven waren uitermate handige hulpmiddelen om er zo snel mogelijk achter te komen wat er dat weekend op het programma stond in Amsterdam, NYC en SanFran.

Zo ook tijdens afgelopen Labor Day weekend.

Met het voor jou zo kenmerkende enthousiasme (SUPERMOOI !!), vertelde je dat je op een (uiteraard) WAANZINNIGE boot zat met SUPER - RELAXTE vrienden en dat je zin had in de MOOISTE bbq die komen ging. “Weer een mooi avontuur!!”, schreef je nog.

Een paar uur later Het Bericht. Ongeloof, dit KAN niet waar zijn! Is dit onze Wouter?

Leegte, een onvoorstelbare leegte...

Maar snel ook het besef van de legacy die je hebt opgebouwd. Ik zag een filmpje van iemand die bij jou in je gebouw woonde in SanFran. Ik heb die jongen nooit ontmoet, maar de karakteristieken die hij opsomde herkende ik allemaal. Ik kon een grijns niet onderdrukken toen ik aarde en planten in drumstellen en sneakers zag staan in de hal van je gebouw. Zo bont had je het zelfs op de “bats & butterflies” (jouw “crib” in Amsterdam) nog nooit gemaakt.

Wat ik verschikkelijk ga missen is die brede lach op je gezicht en de tomeloze levensvreugde die je uitstraalde, met de daaraan gekoppelde energie. We hebben ontelbare avonden en “avonturen” meegemaakt die ondenkbaar zouden zijn geweest zonder jou, zonder jouw energie.

Of het nu De Huyskamer, de Amstel 70, of 1 van jouw vele EINDELIJK PUNT feesten was. Het hoogtepunt was vrijwel altijd een groep van je closest friends samenkomend op de dansvloer. Met een mengeling van “Dr. Kucho” en “Bob Sinclair” hits schallend op de achtergrond.

Jou daar, maar eigenlijk overal, zien stralen met die gigantische lach op je gezicht. Dat beeld zal ik nooit vergeten. Ik heb dan ook twee herkenbare nummers als tribute gepost op deze site. Ze staan al een week op auto-repeat; stiekem hoop ik dat je zit mee te genieten daar boven. Dat weet ik eigenlijk wel zeker.

Je wordt enorm gemist grote vriend.

Until we meet again -

Maarten"

This tribute was added by Cordula Prent on 16th September 2015

"Isabelle en beide families wensen wij veel kracht toe dit onmetelijke verlies te dragen. Onze gedachten zijn bij jullie. Ronald en Cordula Prent."

This tribute was added by Daniel Citroen on 16th September 2015

"Lieve Bel en familie,

Wat verschrikkelijk. Ik heb niet eerder zo’n bijzonder mens als Wouter leren kennen met zoveel energie, enthousiasme en blijdschap in zich. Enorm veel sterkte komende tijd.

X, Daniel"

This tribute was added by Hester van Monsjou on 15th September 2015

"Lieve Bel en familie,

Met ongeloof, boosheid en verdriet hebben we het verschrikkelijke nieuws gevolgd.  Het is niet te bevatten. Het is heel bijzonder om alle mooie herinneringen van iedereen te lezen en de foto's zeggen ook alles; overal is het feest en is Wouter met een grote smile te zien, wat een gemis. We leven intens met jullie mee, sterkte lieve mensen,

Friso & Hester"

This tribute was added by Marijke Shahsavari on 15th September 2015

"Lang geleden, maar herinneringen nog niet vervaagd. Kort maar krachtig, ik zal je niet vergeten bijzonder mens"

This tribute was added by Adriaan Coppens on 15th September 2015

"Beste Isabelle, beste familie,

Ik heb een aantal jaren met Wouter samengewerkt en heb hem leren kennen als een ontzettend sociale en optimistische man met een zeer brede interesse en een erg goed gevoel voor humor. Wat verschrikkelijk dat hij er niet meer is.

Ik wens jullie heel erg veel sterkte toe.

Adriaan"

This tribute was added by Lydia Zwier-Kentie on 15th September 2015

"op al wat leeft l'chaim... lang geleden maar altijd toen ook gever van positieve energie en...doorzetter ! het zou lukken dansen met een fles op je hoofd. voor altijd zo in mijn gedachten! voor altijd l'chaim."

This tribute was added by Philip Walkate on 15th September 2015

"Woutertje,

Wat een pech, wat een bizarre toestand, wat een verhaal!

Je hebt me eens uitgelegd het verschil in het Frans tussen Regret et Remords, spijt van dingen die je wel en spijt van dingen die je niet hebt gedaan.

Het inspireerde me tot een liedje, maar ook tot actie: eropuit gaan, voor niets en niemand bang, op avontuur! Dat heb jij altijd gedaan.

Wat ongelooflijk jammer dat we niet meer samen op avontuur kunnen gaan, al was het maar een uitstapje om wijn te gaan proeven, een biertje te pakken. Samen lachen en samen praten over het leven, over zin en onzin en hoe je het bestaan de juiste invulling geeft. Dank voor je warmte, je intelligentie, je gezelligheid en je vriendschap.

Adieu mon ami,
Philip"

This tribute was added by Robert-Jan de Muinck Keizer on 15th September 2015

"Een zwager heb je niet voor het uitkiezen, die krijg je er gratis bij. En heel veel beter had ik het niet kunnen treffen. Wouters interesse, levenservaring en fascinatie voor alles wat er op zijn pad kwam was ongekend en inspirerend. Als je maar bij hem in de buurt bleef leek er altijd spontaan een avontuur te ontstaan.

Wouters aanstekelijke optimisme kende geen grenzen. Zijn glas altijd halfvol? Misschien, maar volgens mij vond Wouter het gewoon een mooi glas, ongeacht de vulling. Toen ik ooit een fles rode wijn over een (overigens vrij lelijke) favoriete trui heen gooide, gilde hij hardop: “wat mooi!! Dat krijgen we er nooit meer uit, nu zit er voor altijd een mooie herinnering aan”. Ik heb m het gevaarte later nog zien dragen ook.

Ondanks de afstand is onze band met de jaren sterker geworden. Elk samenzijn ontmaskerde wel weer een nieuwe gedeelde interesse, waar we elkaar dan heerlijk gelijk over konden zitten geven, het liefst met één of ander vreemd biertje in de hand.  

Dit plotselinge, belachelijke afscheid is hartverscheurend, en het gigantische gemis dragen we voor altijd met ons mee. Maar misschien reageer ik maar zoals Wouter bij die rode wijn: “..die herinnering krijgen we er nooit meer uit, wat mooi!!”

Lieve Wooter, van de gedachte aan jou krijg ik zin in het leven. Your spirit will live on, I promise.

Veel, heel veel dank.

RJ"

This tribute was added by Anne Ramanathan on 15th September 2015

"Het is gewoon niet te bevatten...Wout als grote levensgenieter met z'n altijd aanstekelijke enthousiasme en grote schaterlach en energie voor 10! Zijn altijd positieve instelling was een inspiratie voor iedereen!
Altijd in voor iets, een feestje of een goed gesprek, het maakte niet uit!

Het was heel bijzonder om Wout en Bel op te zoeken in SF en super om te zien hoe ze daar op hun plek zaten met, vanzelfsprekend, weer een grote groep vrienden om hun heen.

We zullen Wouter levend houden met onze herinneringen aan hem en we zullen zijn (schater)lach nooit vergeten...

Lieve lieve Bel en familie, wij wensen jullie de kracht toe om dit grote verlies te dragen...


Anne & Marijn"

This tribute was added by Li Sang Ong on 15th September 2015

"Lieve Bel en familie,

Heel veel sterkte toegewenst van ons. We denken aan jullie en Wouter. Niets dan mooie, vrolijke, warme en dierbare herinneringen aan hem. Zo oneerlijk...

liefs van Gerbren en Li Sang"

This tribute was added by fleur de Meijer on 14th September 2015

"Zoals Bram Vermeulen zingt:

En als ik dood ga, huil maar niet
ik ben niet echt dood,
moet je weten
t' is maar een lichaam dat ik achterliet
dood ben ik pas als jij me bent vergeten"

This tribute was added by Mies Hofman on 14th September 2015

"Lieve Bel en familie van Wouter,

Wat een verschrikkelijk nieuws! We kunnen niet bevatten wat er is gebeurd. Woorden zeggen niet genoeg. Heel veel sterkte en kracht toegewenst. Liefs Mies en Andrew x"

This tribute was added by Eline Prent on 14th September 2015

"Het is zaterdagochtend 08.00 uur en de zon begint te schijnen tegen de besneeuwde toppen van de Kitzbühler Alpen. Wout komt binnen lopen met een grote grijns op zijn gezicht en is weer blij dat de dag gaat beginnen. De combinatie gezelligheid, natuur, sportief en lekker eten en drankjes drinken is op zijn lijf en dat van Bel geschreven. We zijn nog maar net bijgekomen van de avond daarvoor, waar we heerlijk in een berghut met elkaar hebben gegeten. Het was weer z'n avond om nooit meer te vergeten waarin we zo ontzettend hard en vooral om Wout zijn verhaal hebben moeten lachen. Wout, het zonnetje in huis, een inspirator en een echte levensgenieter pur sang. Wat hebben we genoten van jou warmte en gezelligheid.

Aan het einde van onze USA trip konden wij ons ook zo verheugen om deze reis bij jullie in SF af te sluiten. Mooi om te zien dat jullie in een relatief korte tijd zoveel leuke mensen  om jullie heen hebben verzameld.

Verdomme........ lieve Wout wat gaan we jou missen.  Je altijd brede glimlach zal voor altijd in onze herinnering blijven.

Lieve lieve Bel en beide families. In onze gedachten zijn we bij jullie en wensen jullie heel veel kracht en sterkte toe met dit enorme verlies.

Dikke zoen,
Erik & Eline"

This tribute was added by Paul Theuns on 14th September 2015

"Verdomme Wout, wat ga ik jou missen. Je was een heerlijke, onuitputtelijke energiebron. Wat een heerlijke gulle lach, wat een enthousiasme en wat een positiviteit. Altijd in voor leuke dingen en nieuwe avonturen.
Ik zou zo graag nog even wat Wout-vitamientjes willen ophalen bij je!
Helaas gaat dat niet meer direct, maar ik ben overtuigd dat het verdriet van het verlies omslaat in de gedachten aan de manier waarop jij in het leven stond.

Je stralen samen met Bel is ongeëvenaard. Jullie zijn een echte inspiratiebron in de manier waarop jullie het leven samen vierden.

Lieve Bel en familie, ongelofelijk veel sterkte om hier doorheen te knokken.

Liefs, Paul"

This tribute was added by Norbert Hendriks on 14th September 2015

"Wat een ongelooflijk triest nieuws. Wouter, ik had het dit weekend nog over je, wilde jullie zo graag een keer komen bezoeken in SF. Het voelde voor mij al als een gemis dat je Amsterdam verliet. En nu ben je er helemaal niet meer. Zo verdrietig. Wat hebben we prachtige tijden beleefd met het organiseren van de Eindelijk-feesten. Ze waren niet meer hetzelfde toen jij eruit stapte en uiteindelijk vertrok om het avontuur aan te gaan in SF. En wat heb ik intens genoten van het mogen draaien op jullie huwelijk. Wat een warmte en vrolijkheid die avond. Wouter ten voete uit. Je bent voor mij zo'n intens goed mens. Wat een lust for life. Vol oprechte interesse voor de mensen om je heen. Wat een gemis. Je was een prachtmens. Ik zal je echt nooit vergeten en ter nagedachtenis aan jou nog meer van het leven genieten, goed zijn voor de mensen om mij heen en proberen groener te leven. Lieve Isabelle en lieve familie, ik wens jullie enorm veel sterkte met het verwerken van dit plotselinge verlies. Het was zo'n bijzonder mens. Verschrikkelijk. Only the good die young."

This tribute was added by Krisje van Hees on 14th September 2015

"Lieve lieve Wout,

Wat is dit nou.. ik kan het nog niet bevatten en ben er kapot van. Het is te vroeg. Het was te kort. Groots onrecht is geschied, met als enige troost dat je er alles uit hebt gehaald wat er in zat. Geen minuut verspild; vol geleefd.

Raar genoeg kan ik me niet meer herinneren dat we elkaar ontmoet hebben. Het is alsof je er altijd al was, aan Bel’s zij. Wout & Bel, Bel & Wout, in mijn en ieders hoofd een begrip. Je toverde zo’n brede glimlach op Bel’s gezicht dat je me wel meteen ingepalmd moet hebben. In ieder geval zal ik meteen verkocht geweest zijn bij het horen van je bulderende lach, dat was er een uit duizenden. You had me at hahaha.

We zullen een ‘swinging candle’ voor je branden.

Alle sterkte voor je familie en natuurlijk voor Bel.

Kus, Kris"

This tribute was added by Fray Thompson on 14th September 2015

"With heartfelt sympathy on your unexpected loss, we mourn the loss of Wouter van Lier. He was loved and cherished by so many people and his dear friends.
He is gone but not forgotten.
An unexpected death makes the passing of a loved one even more unbearable.
Blessed are those who mourn, for they shall be comforted. Matthew 5:4"

This tribute was added by H P van Asselt on 14th September 2015

"Lieve Bel, beste familie,
We kunnen het tragische bericht nog steeds niet bevatten ...
We hebben in Wouter een bijzondere levenslustige en energieke vriend en collega gehad, en we kunnen ons voorstellen dat het onverwachte verlies een enorm gat heeft achter gelaten bij jullie. Heel veel sterkte voor jullie allen om het verlies van jullie unieke Wouter te verwerken. Idel en H P"

This tribute was added by Marinke Roebersen on 14th September 2015

"Wout leefde om te leven. Ik ken weinig mensen die zoveel uit het leven halen. Met dit leven is de dood niet te rijmen. Het is niet te geloven. De mooie herinneringen leven gelukkig voort.

Lieve Bel en familie, ik wens jullie alle kracht en sterkte toe van de wereld. Mijn gedachten zijn bij jullie.

Heel veel liefs,

Mink"

This tribute was added by Daphne Linthorst on 14th September 2015

"De kaars voor Wout brandt en zal voor altijd in ons allen zijn lichtje laten schijnen."

This tribute was added by Floris Holties on 14th September 2015

"Dear Isabelle,

We are still devastated and in disbelief by the tragic news of what has happened to Wouter. We are so sorry for your sudden and unimaginable loss. Our thoughts are with you, your family and your many dear friends.

Wouter's colorful soul, his vibrant energy, his enthusiasm for life, his drive to do the good thing, this is what we will remember him for. It seems like just a moment ago that we were in San Francisco with the two of you.

Wishing you all the strength in the world.

Love,
Allie & Floris"

This tribute was added by Sander Huisman on 14th September 2015

"Lieve Bel en familie van Wouter, verbaasd en geschrokken vernam ik de laatste dagen de berichtgeving over Wouter. Kon het haast niet geloven totdat ik vandaag Merijn sprak. Ongelooflijk. Lieve Bel, ik hoop dat je samen met je naasten de kracht kunt vinden om door te gaan. Om dit gat een plek te geven. Jullie avontuur samen was er een die velen aansprak. Hoe jullie in het leven staan is een voorbeeld! Heel veel sterkte de komende tijd. X, Sander & Sjaan"

This tribute was added by Jiska Horn on 14th September 2015

"Lieve Bel en familie,

Wat een ongelofelijk verdriet. Ik wens jullie heel verl sterkte en kracht toe!

Liefs, Jiska"

This tribute was added by Jacomijn Wegdam on 13th September 2015

"Ik weet m’n eerste ontmoeting met Wout nog goed. In de Couldown. Waar ik toen tegen Bel zei dat Wout veel te oud was voor haar. Mooi dat ze zich daar niks van aantrok. En gelukkig. Wat een mooie gast en, zoals Nicolien het deze week zo mooi zei, van dezelfde planeet als Merijn. En dat is heel bijzonder, want daar wonen weinig mensen.

De vriendschap tussen Bel en mij werd alleen maar beter, omdat er vanaf dag 1 zo’n goede vriendschap tussen Wout en Merijn ontstond. Samen waren we 2+2=5, samen zijn gaf energie. Kritisch en eerlijk naar elkaar zijn, heel hard lachen, praten over de toekomst, het verschil willen maken. Altijd een avond met inhoud, die zoveel energie opleverde.

Het deed ons ook echt een beetje pijn toen jullie vertrokken naar San Francisco. Maar ook toen bleef het contact gewoon goed, trouw als jullie zijn in vriendschap, en zaten wij altijd in jullie overvolle agenda bij een bezoek aan Nederland. Een bewuste keuze om je best te doen om elkaar te zien. Zo fijn!

Wat hebben jullie hard gewerkt om een sociaal leven op te bouwen in San Francisco. Alhoewel jullie graag geziene gasten zijn op ieder feestje, was het moeilijk om keuzes te maken en kostte dat veel energie. Maar met succes hebben jullie een fantastische vriendenkring, die niet second best is, maar echt bewust gekozen. Zoals Wout alles heel bewust koos; z’n vrienden, z’n baan, met wie en hoe hij zijn tijd doorbracht. Dat geldt natuurlijk ook voor Bel.

Nog geen drie maanden geleden kwamen Merijn en ik éindelijk samen naar San Francisco. Een lang gekoesterde wens, die steeds werd uitgesteld. Kleine kinderen, nieuwe baan, geen geld. Ik was al een keer alleen geweest, maar we moesten natuurlijk met z’n vieren. Toen de knoop werd doorgehakt en de tickets waren geboekt begon de maandenlange voorpret. Met ook een beetje huiswerk ter voorbereiding van Wout; ‘who moved my cheese’ lezen  voor een goed gesprek over omgaan met veranderingen.

Onze week in San Francisco was fantastisch. Met Wiki Wout op pad. Heerlijk! Het programma dat door Wout en Bel met zorg samengesteld werd, liet niets te wensen over. We schreeuwden het met z’n vieren letterlijk uit van geluk; toen we fietsten door de wijngaarden in Sanoma, keihard zongen in de auto en zeilden over de baai van San Francisco en er een dolfijn naast onze boot zwom. Geluk, omdat het leven zo mooi was en om dit samen te mogen delen. Met een vol gevoel gingen wij naar huis; verzadigd van goede gesprekken, nagenietend van alle goede grappen en indrukken die we opgedaan hadden en zo dankbaar voor onze vriendschap.

En nu is er al bijna een week een leegte, een intens verdriet. Niet te bevatten. Want, Wout, jouw glans, kinderlijk enthousiasme, oneindige energie en humor kan niet gemist worden, niet door ons, maar zeker niet door Bel en jullie beide families. In gedachten zijn wij bij hen.

Dag lieve, Wout. In grote dankbaarheid voor onze vriendschap, geef ik je een dikke zoen.

Kus, Jaco"

This tribute was added by Henk C Werlemann on 12th September 2015

"Heel veel sterkte voor Isabelle en haar familie met dit tragische nieuws.
Hoewel heel ver weg toch in mijn hart heel dicht bij jullie"

This tribute was added by Jackie Lucas on 11th September 2015

"To the family,
  Please accept my deepest sympathy during this time.  I wanted to share with you some comforting thoughts.
  In the bible we find that we can see our loved ones again. Acts 24:15-" there is going to be a resurrection."  Yes God is capable of restoring life back to those that have past away. The bible says that" with God all things are possible.""


Leave a Tribute:
 
LEAVE A TRIBUTE
Invite your family and friends
to visit this memorial:

Subscribe to receive e-mail notifications when others contribute to this memorial.

This memorial is administered by:

menno en myrthe bax
kay schreuder

15691 views

Have a suggestion for us?

We are waiting for your feedback!