Let the memory of Banga be with us forever
  • 56 years old
  • Born on May 29, 1958 .
  • Passed away on August 17, 2014 .
This memorial website was created in memory of our loved one, Banga Bela 56 years old , born on May 29, 1958 and passed away on August 17, 2014. We will remember him forever.
Posted by Banga Zoltan on 8th December 2018
Ma is lehajtott fejjel,neman emlekezzem rad!! Mikor az asztalomon 2 gyertya eg,az egyik mindig a tied!! Mar a lovak sem huznak mind valamikor!!
Posted by Bercea Eva on 17th August 2018
Annyi sok mindenèrt hálás vagyok: első sorban hálás vagyok,hogy testvérem lehettèl,annyi sok jót tanultam tőled,a festmenyeid által a kreativitás példaképe voltál számomra, sokszor mondtad ,hogy kiolvasod a gondolataimat,most már tudom ,hogy igaz volt... Tisztelet és hála! Emléked szívemben őrzöm.
Posted by Eszter Man on 20th April 2018
...az élet valamennyi elköszönő pillanata, egy kis darabkává válik a múltban, némelyek a feledésbe vesznek, míg adódik néhány, amely életünk végéig a legmeghatározóbb marad, aminek felidézés mindig egy leírhatatlan melegséggel töltik be a szívünket... életünk legszebb percei csupán akkor igazán teljesek, ha azokkal oszthatjuk meg, akiknek szeretete mindig körülölel... sokszor eszembe jut, ahogyan mesélték, milyen boldogan vett karjaiba, picinyke újszülöttként, mennyire rajongó szeretettel leste minden pillantásom, és milyen végtelenül büszke nagybácsija volt a "csőtöröbuzánál' is kisebb pólyásnak ...még szinte hallom, ahogy később kíváncsi tekintettel tudakolta, mi szeretnék lenni, ha nagy leszek, vagy éppen tervezgette, hogy mennyire büszke nagybácsi lesz, ha a pici barna szemű kis hölgyből egy nap majd felnőtt nő válik...sokszor elmélázom, ha most felhívhatna, mi lenne az első szava, mit kérdezne, mit üzenne...már csupán pár fényképről mosolyog vissza, s ma már csupán, a festményeit figyelve láthatom meg, mit is képviselt, s milyen különleges kincs rejlett a jellemében...
Posted by Marin Bercea on 1st November 2017
Azi am fost la mormantul tau dar tu nu erai acolo ,Vorbeam cu tine si nu primeam nici un raspuns , apoi am inteles ca esti plecat intre cei nemuritori din inimile noastre . Asa vei ramane pentru totdeauna !
Posted by Csaba Székely Pajor on 17th August 2017
Nyugodjál Békében, az Égi Angyalok kísérjenek Utadon! :(
Posted by Bercea Eva on 17th August 2017
Ma van harom eve, miota emlekunkben elsz.A Sok kerdesek arja bennunk,mind tenger moraja,ez idoben csendes partot ert!Meg a szelek is azt sugjak Nyugodjal Bekeben!
Posted by Banga Zoltan on 16th August 2017
Koszonom hogy minket szerettel,szivunkben itt el emleked orokre.ha latni akarunk felnezunk az egre,a csillagok kozott utazol tovabb,ott varj ram ha idom lejar!!!
Posted by Banga Zoltan on 5th August 2017
Van egy dal, csak rólad szól. Mikor hallom ezt a dallamot,akkor csak rád gondolok!!
Posted by Maria Eva Bercea on 29th May 2017
Szemmel ,szivvel alkoto muvesz voltal.A sziv muvei peddig halhatatlanok.-Un artist care a creat cu ochi,si cu inima.Creatiile din suflet raman nemuritoare!
Posted by Banga Nela on 29th May 2017
Astazi trebuia sa-ti uram la multi ani,dar ai plecat prea devreme,cineva acolo sus avea nevoie sa pictezi cu culorile calde ale sufletului tau.Dumnezeu sa te aiba in paza lui.
Posted by Banga Zoltan on 26th May 2017
A testver nem hall meg,csak a szíve pihen meg örökre!! Amit szívből adnak azt nem kell kérni,amit kérni kel azt nem adják szívből!!
Posted by Bercea Eva on 23rd April 2017
Ma Bela napjan a szivem emlek lapjan Nagy betuvel irva van e nev Bela !Belus,draga testver !Neved- Emleked ott van beirva sziveink tablajara!
Posted by Banga Zoltan on 14th April 2017
Draga batyam,gyertyam erted egjen,draga lelked nyugodjon bekeben!!
Posted by Eszter Man on 20th February 2017
Elmúlt mint száz pillanat, S tudjuk mégis, hogy múlhatatlan, mert szívek őrzik, nem szavak. (Végh György) Legszebb emlék a szeretet, melyet mások szívében hagyunk magunk után. (Cicero) Ő ezt hagyta bennünk, egy igaz szeretet simogató emlékét.
Posted by Banga Nela on 27th July 2016
Chiar daca a trecut ceva timp de cand nu mai esti printre noi,acolo unde esti sa stii ca nu te-am uitat,totdeauna ne vom aminti cu placere si ganduri bune de OMUL care ai fost!Ramaii vesnic printe noi,frate,cumnat,unchi!!
Posted by Eszter Man on 17th April 2016
Az emberiség valamennyi korszakában, fellelhetünk nagy s jelentős művészeket..s ahol a művészet megjelenik, ott rögvest megannyi kérsés is követi azt.. Mi is a művészet? Mit jelent művésznek lenni? Mit nyújt egy művész? Kislányként számos alkalommal, csak álltam és néztem, ahogyan a nagybátyjám akár egy hatalmas varázsló, ecsetével..a varázspálcával, egy-egy új, addig számomra ismeretlen világba kalauzolt el. Csak álltam, tágranyitott nagy barna szemeimmel, és ámulva néztem ahogyan a színek egy csodává állnak össze a kezei alatt. Nem tudtam mi lehet művésznek lenni, de éreztem, hogy ez valami egészen egyedülálló, különleges adottság, amit csak kevesen tudhatnak magukénak. S minden adandó alkalommal, amikor tehettem én büszkén álítottam,hogy ha nagy leszek én is festőművész szeretnék lenni. Ahogyan cseperedtem s kezdtem felfogni, hogy mi is az, ami a művészetnek mondható, rádöbbentem,hogy a nagybátyjám az addigi képzeletemben élő 'varázslásnál' is többet tesz. Mert minden egyes ecsetvonásának s színárnyalatnak jelentése van. Egy festményei beszélnek, ahogyan megállok előttük s elmélyülök bennük, kezdem megismerni azt, aki valójában volt. Egy művész volt, aki szavak s toll helyett, a színeket s formákat használta, hogy leírja mindazt, ami őt körülvette.. A vászon vált a legjobb barátjává, a sötét komor szineivel elsírta neki bánatát, a vörössel a lelkesedését s szíve vágyait, a zafír s türkíz szinekkel az áhitott nyugalmat mutatta meg neki, a nap szineivel lefestette az élete mosollyal teli perceit... s számtalan egyéb érzését. A legtöbben elrohanunk mellettük, azt mondjuk 'szép' 'kellemes'... S talán vele is így volt elmentek mellette, látták, de nem álltak meg,hogy észrevegyék s megízleljék a csodálatos világát. Ki volt ő? Egy művész S mi a művész? Valaki,aki alkot, azonban nem csupán, hogy materiális örökséget, hagyjon maga után, nem...neki ennél mélyebb s fontosabb hivatása van, egy olyan csodát hoz létre mely örök nyomot hagy bennünk..egy csodát, egy képben, mert a képei akár egy titkosírás..arra várnak, hogy beléjük olvass, hogy lásd meg bennük a saját érzéseidet, hogy vedd észre az élet igazi értékeit bennük.
Posted by Csilla Man on 28th January 2016
Bár a napok akár a szél,úgy suhannak el mellettünk..észrevétlenül, néha csendben, máskor rombolva s tombolva,de minden esetben gyorsan...akármennyire is távolódik egymás a ma, s a nap ,melyen utoljára találkoztam vele, mégis valamennyi alkalommal,amikor megállok s elmerülök színpompás munkáiban..újra érzem magamon bátorító tekintetét, ahogyan akkor is éreztem,mikor első ecsetvonásaimat igazgatta... Ma is elmosolyodom, amikor a morajló zsivajban, egy távoli rádioból felcsendül az "I love you baby..", eszembe jut milyen önfeledten dúdolászta, s piciny kishugom kezét megfogva milyen vidáman sétált a zöld gyepen... Még most megtelik könnyel a szemem, ha közösen készített természetfotóinkra rálelek, emlékszem, milyen csodálattal tudott beszélni a természet leírhatatlan csodáiról, miközben őt hallgattam egy új világot kezdtem felismerni megtanítottta,hogy az ember túl sokszor rohan el az élet legszebb dolgai mellett, s néha csak meg kell állnunk és észrevenni,hogy milyen sok ajándék lakozik a legapróbb virágsziromban, egy tó tükrében csillanó halban..mert minden értéket képvisel,csak meg kell találnunk bbenne azt. Bárkivel le tudott ülni és beszélgetni, nem nézte, hogy az az ember mennyire jól szituált,képzett vagy elismert...képes volt bárkitől tauulni, s ez is egy újabb dolog,ami bölcsességére mutat rá. Most is tisztán emlékszem, ott állt bucsúzásra készen kapujában, s bár már számos alkalommal álltunk ugyanott, ugyanúgy elköszönve egymástól egy-egy szép közös délután után,mégis akkor más volt..rámnézett s szemében a szomorúság s a szeretet kavarodott...olyan kedvesen ölelt át mindnyájunkat...olyan boldogan hallgatta minden szavunk...amikor a kapú becsukodott volna köztünk, utánnam kiáltott,hogy várjak...majd berohant a házba s egy bőrkötéses füzettel kezében tért vissza, rámnézetg és kezembe nyomta...megkért,hogy igérjem meg,történjen bármi az életben, ezt a füzetet tele fogom írni...írni mindazzal,ami igazán fontos az életben...átölelt..autóba száltam, kezemben ajándékával..s néztem utánna amíf a távolodó alakja el nem tűnt a messzeségben. S mégha már nem is lehet velem...szavai s tanácsai ma is számos helyzetben segítenek...csodálatos ember volt.
Posted by Bercea Eva on 28th November 2015
Egy ember addig el amig emlekeznek rea,amig el bennunk emlekezetunk Belus emleke orokre elni fog !
Posted by Takacs Ella on 6th June 2015
Szuletesnapodra emlekezunk! "Elfaradtal az elet tengeren,pihenj csendben a fold lagy olen" "Az nem hal meg kit eltemetnek csak az hal meg kit elfelednek".Nyugodj bekeben!!!
Posted by Man Melinda on 16th February 2015
6 hónapja már....de még mindig mélyen érint a gyász.. Nem vagy eggyütt már velünk , hogy elmondhassuk mennyire szeretünk! Eszembe jutnak az eggyütt töltött évek, órák, napok, Fülembe megcsendül a hangod..Szinte látom minden mozdulatod. Nem is tudhatod mennyire fáj a hiányod.. Emléked örökké bennünk él !!!
Posted by Rares-Jacobus Banga on 18th January 2015
Ai fost un om deosebit ! Un artist innascut si un mare talent neinteles :( RIP
Posted by Janos Es Melinda Man on 15th December 2014
Man Johanna egy 8 eves kislany szavai : ,,Belus batyja nagyon kedves volt, nagyon jo szivu , nagyon vicces , es nagyon szerettem a festmenyeit... Soha nem fogom elfelejteni hogy milyen volt!"
Posted by Janos Es Melinda Man on 12th December 2014
Nincs ,ami annak az embernek a szeretetehez volna foghato, aki barat es testver egy szemelyben.....
Posted by Bercea Eva on 17th November 2014
Ma 3 honapja tavoztal tolunk,azota is kedvesen elsz emlekezetunkben.
Posted by Bercea Eva on 16th November 2014
Az elet legszebb pilanata azt sugja fulemben -hol van tesverem?
Posted by Zsold Bela on 5th November 2014
Boldogok akik háborúságot szenvednek az igazságért :mert övék a mennyeknek országa. Mt.5:10
Posted by Banga Nela on 4th November 2014
Amintirea omului bun va dainui peste timp,nu te vom uita niciodata !

Leave a Tribute